Ingrediënten voor 4 personen

• Een grote lepel met roomboter
• Een middelgrote pompoen
• Verse tijm en twee laurierblaadjes
• 2 blokjes groentenbouillon (2 blokjes oplossen in één liter gekookt water)
• 200 gram geitenkaas
• 1 rode ui, fijngesneden
• 2 middelgrote wortels
• Een klein rood pepertje
• 2 grote stengels bleekselderij
• 3 knoflooktenen

Maaltijdsoep

Bio pompoensoep

Bereiding

1. Laat de roomboter op laag vuur smelten in een soeppan en bak de ui fruitig aan.

2. Snijd de wortel, het pepertje, de knoflookteentjes en de selderij (met blad) in grote stukken en voeg dit toe.

3. Roer alles goed door en laat even aanstoven tot alle aroma’s goed vrijkomen.

4. Schil ondertussen de pompoen. Verwijder de pitten met een eetlepel. Snijd met een scherp mes de schil er vanaf, maar kijk wel goed uit voor rode vlekken op je pompoen. Snijd de pompoen in kleine stukken en voeg het samen met de verse tijm en laurier toe in de pan.

5. Giet als alles goed is aangestoofd de groentenbouillon erover, breng het geheel aan de kook en laat het een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje.

6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg hierna de geitenkaas toe en roer dit nog even door. Als je harde geitenkaas gebruikt, kun je de geitenkaas wellicht mee pureren met de staafmixer.

7. Voeg naar eigen invulling peper en zout toe en serveer de pompoensoep met een klein beetje extra geitenkaas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers