Ingrediënten voor 4 personen

• 150 gr medjool dadels
• 50 gr rauwe noten naar keuze
• 50 gr Xavie’s Pure Toasted Granola
• 50 gr Pindakaas
• 50 ml gesmolten kokosolie

Extra: drie eetlepels kokos rasp, cacao poeder

Gezond snacken

Dadelballetjes met kokos

Bereiding

1. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op zacht vuur.

2. Doe ondertussen de drie eetlepels Xavie’s Toasted nuts – Seeds in een food processor en hak tot grove korrels (1 à 3 mm). Hou apart in een kom.

3. Hak de dadels en noten grof en doe deze in de food processor, samen met de pindakaas en de kokosolie. Blend tot je een homogene massa krijgt.

4. Voeg vervolgens de Toasted Granovie toe aan de dadels, en blend even tot je het deeg van dadels en granovie kan samenknijpen tot kleine balletjes. Indien niet, voeg dan een klein beetje heet water of gesmolten kokosolie toe en hak nog een aantal keren.

5. Maak met vochtige handen 12 à 16 kleine balletjes. Druk ze goed aan en rol ze vervolgens door de kokos of cacao

6. Plaats de dadelballetjes in de koelkast, zodat de kokosolie kan stollen en de balletjes stevig worden.

Lekker met een groene salade en komkommer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers