Ingrediënten voor 4 personen

• 500 gram vers gedraaid rundergehakt
• dikke plak ontbijtspek van ongeveer 100 gram
• 100 gram le petit doruvael (maar je kan ook oude kaas nemen)
• 4 lekkere burgerbroodjes
• kwart komkommer
• 50 gram fijngesneden ijsbergsla
• 4 augurken
• 1 ui
• 4 eetlepels mayonaise
• 2 theelepels pittige saus op basis van tomaat chilipepers knoflook
• scheutje soyasaus

Say (cheese)burger

Cheeseburger met Doruvaelkaas

Bereiding

1. Het geheim van deze burger is het vlees. Hiervoor snijd je het spek en de kaas in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Meng de blokjes door het vlees (je kan ze ook eerst even aanbakken) en maak er met behulp van een kookring vier mooie burgers van. Dek af en leg in de koelkast.

2. De saus maken is extreem simpel. Meng de mayonaise, gepureerde tomaat, chilipepers, knoflook en soyasaus door elkaar.

3. Snijd de komkommer in plakjes

4. Ui in ringen en even fruiten.

5. Zet een heel grote koekenpan op hoog vuur. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken van de broodjes, zodat die mooi bruin en krokant zijn.

6.Bestrooi de burgers met een klein beetje zout aan beide kanten en bak ze ongeveer 3 minuten per kant. Door de kaas kunnen ze een beetje aan de pan gaan plakken, dus doe voorzichtig! Het is niet erg als de kaas aan de buitenkant donkerbruin wordt.

7. Bouw de burger: broodje, sla, komkommer, vlees, ui, saus, broodje, augurk. prikker doorheen en klaar.

en als het echt feest is ….dikke frieten met een dikke klodder mayo of naturel chips erbij serveren!

Lekker met een groene salade en komkommer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers