Ingrediënten voor 4 personen

• Slamelange (bijvoorbeeld veldsla, rucola en frisee)
• blauwe kaas voor de milde variant Blauw Klaver en voor de pikante versie St. Agur
• 4 kleine handjes walnoten, grof gehakt
• 2 peren (en als hij wat rijper is bak je hem gewoon niet)
• Peper
• Vijgen dadel Balsamico dressing / Swieb
• beetje honing

evt. een uitgebakken spekje voor over de salade en een lekker hard (zuurdesem)broodje erbij.

Stevige kost

Wintersalade met blauwe kaas en peer

Voor de gebakken peer:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peer en snijd het klokhuis eruit. Halveer de peer en leg de twee helften met de platte kant naar boven op een bakplaat. Lepel de honing over de twee helften dat ze overal bedekt zijn. Bak ze 10 minuutjes op 180 graden. Laat de peren afkoelen en snijd ze in plakjes. Je hebt voor 1 persoon ongeveer een halve peer nodig.

Voor de salade:

Doe de sla op een schaal. Voeg de helft van de vijgen dadel balsamico dressing toe en schep het geheel goed door. Doe de salade op een bord.
Verdeel de stukjes blauwe kaas goed over de salade en bestrooi met een klein handje (grof gehakte) walnoten. Steek de plakken peer in de salade of leg ze erop. Maak af met nog wat dressing en maal tot slot wat peper over de salade en garneer eventueel nog met wat uitgebakken spekjes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers