Ingrediënten voor 4 personen

• 400 g spaghetti
• stukje oude of Parmezaanse kaas
• handvol blaadjes basilicum, blaadjes gescheurd

Pistache pesto dip
• 125 ml extra vierge olijfolie
• 2 tomaten, ontveld en in blokjes
• 25 gram peterselie
• 25 gram basilicum
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 tl citroenrasp
• 150 g rauwe gepelde pistachenoten

Pesto met een twist

Spaghetti met pistachepesto

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie en bak de tomaten in ongeveer 3-4 minuten op laag vuur.

Snijd het blad van de peterselie en basilicum grof. Doe de tomaten, kruiden, knoflook, citroenrasp en pistachenoten in de keukenmachine en pureer tot een vrij grof, maar egaal mengsel. Roer geleidelijk de rest van de olie erdoor tot een mooie dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar een paar eetlepels kookwater en doe ze in de schaal. Schaaf de kaas in flinters. Schep de spaghetti door het kookwater en schep de pesto er gelijkmatig door. Bestrooi met de helft van de kaas en het basilicum en serveer de rest erbij.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers