Ingrediënten voor 4 personen

• 1 ui gesnipperd
• 3 el olijfolie
• teentje knoflook fijn gesneden
• 300 g risottorijst
• 750 ml groentebouillon
• 250 ml slagroom
• 250 g gesneden champignons
• 300 g verse spinazie
• 150 g parmezaan

De zon op een bord

Spinazie risotto

Bereiding

1. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en teentje knoflook toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

2. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe. Blijf roeren!

3. Bak de champignons bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers