Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Ingrediënten voor 4 personen

• 300 gr spaghetti
• 2 teentjes knoflook
• 0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
• 100 gr Parmezaanse kaas • 25 gr roomboter • 2 kopjes kookvocht
=• Handje peterselie
• Peper en zout
• Olijfolie

Vleugje Toscane

Pasta parmazan

Bereiding

• Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Let op, gooi het kookvocht niet weg!

• Hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

• Voeg de gekookte spaghetti en de roomboter bij de knoflook.

• Voeg nu de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar. (het kookvocht is de basis van het sausje wat ontstaat.) • Breng de pasta met Parmezaanse kaas verder op smaak met wat peper en zout en garneer met wat vers gehakte peterselie.

• Serveer meteen.

PS wil je graag wat extra groente toevoegen? dan zou ik champignons en/of spinazie meebakken of een heerlijke salade van rucola, tomaat, komkommer en vijgen dadel balsamico dressing van Swieb.

Nog meer lekkers