Ingrediënten voor 4 personen

• 300 gr spaghetti
• 2 teentjes knoflook
• 0,5 chilipeper (of een hele als je van pittig houdt)
• 100 gr Parmezaanse kaas • 25 gr roomboter • 2 kopjes kookvocht
=• Handje peterselie
• Peper en zout
• Olijfolie

Vleugje Toscane

Pasta parmazan

Bereiding

• Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Let op, gooi het kookvocht niet weg!

• Hak de knoflook en de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

• Voeg de gekookte spaghetti en de roomboter bij de knoflook.

• Voeg nu de Parmezaanse kaas en 2 kopjes kookvocht toe en meng de spaghetti goed door elkaar. (het kookvocht is de basis van het sausje wat ontstaat.) • Breng de pasta met Parmezaanse kaas verder op smaak met wat peper en zout en garneer met wat vers gehakte peterselie.

• Serveer meteen.

PS wil je graag wat extra groente toevoegen? dan zou ik champignons en/of spinazie meebakken of een heerlijke salade van rucola, tomaat, komkommer en vijgen dadel balsamico dressing van Swieb.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer lekkers